Van der Zijden Uitvaartzorg staat garant voor een persoonlijke en waardige verzorging van een begrafenis of crematie in Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel en de Drechtsteden. Betrokkenheid, kwaliteit, professionaliteit en meelevend. Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar om u te steunen als uw dierbare is overleden.

LEES MEER..

De asbestemming

Steeds vaker wordt er bij de bestemming van de as van een overledene gekozen voor een unieke en persoonlijke manier. De ballonverstrooiing is een mooi en waardig afscheid waarbij je door het openen van je hand iemand letterlijk de vrijheid geeft. Vaak op een locatie die een rol van betekenis had in het leven van de overledene of nabestaanden.  Deze intieme manier van afscheid nemen versterkt het samenzijn van de nabestaanden en draagt positief bij aan het verwerkingsproces.

Als er een keuze voor een locatie en datum is gemaakt, bespreken we op welke manier de as van uw dierbare aan ons wordt overgedragen. In de meeste gevallen nemen de nabestaanden zelf de as mee naar de afgesproken locatie en vindt de overdracht van de as één uur vóór de plechtigheid plaats. De ballonnen worden in een speciaal hiervoor ingerichte trailer onder gecontroleerde omstandigheden gevuld met de as, daarna worden de ballonnen met heliumgas afgevuld. Heliumgas is een natuurlijk edelgas, onbrandbaar en niet explosief of giftig, het maakt gewoon deel uit van onze atmosfeer. De ballonnen bestaan voor 100% uit biologisch afbreekbaar materiaal en zijn dus niet schadelijk voor het milieu.

Als het de wens is dat alle as door middel van een ballonverstrooiing de vrijheid krijgt, zal er vanwege het gewicht gebruik moeten worden gemaakt van twee ballonnen. Indien gewenst kan de as ook over meerdere ballonnen verdeeld worden. Als alle voorbereidende handelingen zijn verricht worden de ballonnen aan de nabestaanden overgedragen. Op een door de nabestaanden gekozen moment worden de ballonnen losgelaten en kunnen deze vredig gaan stijgen.

De aanwezigen kunnen de ballonnen onder de juiste weersomstandigheden wel 25 tot 40 minuten volgen. Tijdens het stijgen neemt de druk buiten de ballon af ten opzichte van de druk in de ballon waardoor deze gaat uitzetten. Op een hoogte van 20 tot 25 kilometer wordt de druk op de wand van de ballon zo groot dat hij knapt in kleine fragmenten, op dat moment komt de as vrij en verspreidt zich over de vier windstreken.
We verwijzen u hiervoor graag naar Aqua Air Services.

Behalve verstrooien met een heliumballon  is het ook mogelijk om de as te (laten) verstrooien vanuit een luchtballon, vliegtuig of vanaf een schip. In de regio Drechtsteden kan dat bijvoorbeeld op de Oude Maas, De Noord, Het Wantij enzovoort. In Rotterdam verstrooien we regelmatig as op de Nieuwe Maas maar ook in de havens. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als het om een verstrooiing op het land gaat. Kijkt u ook eens op de website van de Maas asverstrooiing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.